logo

Postbus 336
2400 AH
Alphen aan den Rijn
Rijndijk 263a
2394 CE
Hazerswoude-Rijndijk

Tel. +31 (0)71 3415146,
Fax +31 (0)71 3415829
info@rhizopon.com
1385743405_facebook_square
1385743392_youtube_square_color
1385743401_twitter_square

De Rhizopon-groeistoffen worden in twee vormen op de markt gebracht:

in poedervorm
in tabletvorm

Rhizopon brengt geen kant en klaar vloeibaar produkt op de markt. De reden hiervoor is dat een vloeibaar produkt niet stabiel, dus niet van constante kwaliteit blijft. Met de Rhizopon tabletten is het mogelijk om op eenvoudige wijze zelf een oplossing te maken. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker altijd met een verse oplossing werkt. Dit zal leiden tot een meer uniform resultaat.

Methodes
Er zijn verschillende methodes om Rhizopon-oplossingen toe te passen:

- dompelen
- opzuigen
- bespuiten
- quick dip 

Op deze pagina zullen we dompelmethode nader uitwerken.

Eenvoudig
Een eenvoudige en snelle wijze van groeistof toedienen is het gedurende enkele seconden volledig onderdompelen van de stekken in een groeistofoplossing. Voor deze methode mag alleen stek worden gebruikt dat gaaf en in goede conditie is.

Temperatuur
Het is belangrijk dat de temperatuur van de oplossing tenminste gelijk is aan de gewas-temperatuur. Is de oplossing te koud, dan sluiten de huidmondjes zich, waardoor de opname vermindert.

Steken
Na het dompelen worden de stekken meteen uitgestoken. Na 30 minuten tot een uur kan aangegoten worden, de nevel kan aangezet worden of kan afgedekt worden met folie.

Bijkomend voordeel
De dompelmethode heeft een remmende werking op de ogen. De ogen blijven tijdelijk "zitten", zodat de stek al de energie kan aanwenden voor de vorming van wortels. Het is de worteltoppen gevormde plantenhormoon (cytokinine) zorgt dan weer voor de uitloop van de ogen. Meer wortelpunten geeft kans op meer en krachtige scheuten.

Concentratie
Voor de benodigde concentratie per gewas verwijzen wij naar de Rhizopon stektabel of de speciaal, per gewas samengestelde Rhizopon-informatiesheets.

Advies op maat
Wanneer u geœnteresseerd bent in onze methodes, bel of mail ons voor advies en/of begeleiding bij u op het bedrijf:


Tel. 071 3415146
Fax 071 3415289 of 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadere informatie

Raadpleeg ook de volgende informatie:

Het gebruik van Rhizopon oplossingen

Voor het maken van een Rhizopon oplossing, klik op de onderstaande link:

Het oplossen van Rhizopon tabletten


vraag voor uw specifieke gewas de bijbehorende sheet aan bij Rhizopon bv.

Tip
Nadat de tabletten in water zijn opgelost, breekt de werkzame stof onder invloed van licht, temperatuur en vervuiling relatief snel af. Daarom is het aan te raden, altijd een verse oplossing te gebruiken en bij voorkeur niet meer aan te maken dan voor onmiddellijk gebruik nodig is. Een restant onoplosbare stof blijft als bezinksel achter. De werking wordt hierdoor niet beÔnvloed.

Ten slotte
Voor het samenstellen van deze en andere Rhizopon-informatiesheets is gebruik gemaakt van gegevens van meerdere proefstations en onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland, alsmede van eigen praktijkproeven en op het onderwerp betrekking hebbende literatuur. Het is mogelijk dat de omstandigheden per bedrijf enigszins afwijken van die waaronder de gegevens voor deze informatiesheet zijn verkregen. Een geringe aanpassing, bijvoorbeeld een iets afwijkende groeistof-concentratie, kan dan soms nodig zijn.