logo

Postbus 336
2400 AH
Alphen aan den Rijn
Rijndijk 263a
2394 CE
Hazerswoude-Rijndijk

Tel. +31 (0)71 3415146,
Fax +31 (0)71 3415829
info@rhizopon.com
1385743405_facebook_square
1385743392_youtube_square_color
1385743401_twitter_square

Een auxinehoudende groeistofoplossing is niet stabiel en verliest daardoor snel aan werking. Daarom brengt Rhizopon geen kant-en -klare oplossing op de markt, maar in water oplosbare tabletten, waarmee een Rhizopon oplossing snel en efficient kan worden aangemaakt. Hiertoe kan het voor de gewenste concentratie benodigde aantal tabletten in water worden opgelost. Op die manier is altijd een verse oplossing in de juiste samenstelling en gewenste samenstelling van werkzame stoffen direct beschikbaar. Voor een uitvoerige beschrijving van het op de juiste wijze aanmaken van een Rhizopon oplossing klik hier.

Een Rhizopon groeistofoplossing wordt snel door het plantenweefsel opgenomen en kan op verschillende manieren worden toegediend.

Opzuigen
Meestal wordt de opzuigmethode toegepast. Dit wil zeggen dat de stekken, apart of in bundels, gedurende een aantal uren - afhankelijk van het gewas - met de basis in een bak met een Rhizopon oplossing worden gezet om deze op te zuigen.

Dompelen
Bij bepaalde stekken kan oon ook de dompelmethode een goed resultaat geven. De stekken worden dan geheel in de vloeistof ondergedompeld. Daarbij moet er op worden gelet, dat niet teveel stekken ineens worden gedompeld, om kneuzingen te voorkomen.

Bespuiten
Van sommige gewassen kunnen de stekken eerst worden gestoken en vervolgens met behulp van een nevelspuit met een opossing in de gewenste concentratie gelijkmatig worden bespoten. Ook reeds gestoken stekken waarbij de beworteling niet of te traag op gang komt, kunnen achteraf worden bespoten of met een Rhizopon oplossing worden aangegoten om de wortelinductie te stimuleren.

Quick dip
Tenslotte is er de snelle quick-dip methode. Hierbij worden de stekken gedurende enkele secondes met de basis in de vloeistof gedipt. Deze werkwijze vergt wel hogere concentraties dan de andere genoemde gebruikstoepassingen van Rhizopon oplossingen.

Verse oplossing
Nadat de tabletten in water zijn opgelost, breekt de werkzame stof onder invloed van licht, temperatuur en vervuiling relatief snel af. Daarom is het aan te raden, altijd een verse oplossing te gebruiken en bij voorkeur niet meer aan te maken dan voor onmiddellijk gebruik nodig is. Gebruik een Rhizopon oplossing maar een keer en vervang een vervuilde oplossing tijdig voor een verse.

Verpakkingen
De Rhizopon tabletten worden geleverd in verschillende verpakkingsgrootte: 20, 200 en 2.500 tabletten. Voor het aftellen van grotere hoeveelheden is er nu de handige Rhizopon "PillenTeller". Met dit hulpmiddel kunt u de tabletten snel en precies aftellen.

Download hier de Rhizopon PillenTeller

Aanwijzingen voor gebruik PillenTeller:
Print de Pillenteller uit. Maak een scherpe vouw op beide lijnen zodat er een opstaande rand ontstaat. Ieder rondje is een tablet. Schuif de tabletten op een rondje tot het benodigde aantal. Aanschuiven gaat makkelijker met bijvoorbeeld een liniaal. Pak daarna Het papier op. Gebruik daardoor het "oor" welke ontstaan is door beide vouwen. Giet de benodigde tabletten in de juiste hoeveelheid water.

Nadere informatie
Voor algemene en/of specifieke informatie over uw gewas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.