logo

Postbus 336
2400 AH
Alphen aan den Rijn
Rijndijk 263a
2394 CE
Hazerswoude-Rijndijk

Tel. +31 (0)71 3415146,
Fax +31 (0)71 3415829
info@rhizopon.com
1385743405_facebook_square
1385743392_youtube_square_color
1385743401_twitter_square

1. Waar kan ik de Rhizopon-producten kopen?

De meeste producten zijn bij toeleveranciers in heel Nederland verkrijgbaar. Ook buiten Nederland zijn de Rhizopon producten beschikbaar. Een complete lijst staat op de volgende link: Verkooppunten Wereldwijd 

Indien er geen verkooppunt in uw regio is gevestigd, neem dan contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

2. Hoelang is een een oplossing met Rhizopon AA tabletten in water houdbaar?

Nadat de tabletten in water zijn opgelost, breekt de werkzame stof onder invloed van licht, warmte en bacterïe vervuiling langzaam of sneller af. Rhizopon BV adviseert daarom: gebruik altijd een verse oplossing voor de beste resultaten en bij voorkeur niet meer aan te maken dan voor onmiddellijk gebruik nodig is. Bij het oplossen van tabletten in water blijft een restant onoplosbare stof blijft als bezinksel achter. De werking wordt hierdoor niet beïnvloed.

3. Hoelang zijn de verschillende Rhizopon en Chryzo-produkten houdbaar?

In de originele verpakking, koel, donker en droog bewaard, zijn genoemde producten 4 tot 5 jaar houdbaar. Voorwaarden is dat er door het gebruik geen vervuiling in de verpakking is gekomen.

4. Kunnen de Rhizopon poeders ook worden opgelost in water?

Nee, dat is niet mogelijk. Om een groeistof oplossing te maken zijn er Rhizopon tabletten beschikbaar. Poeders zijn gebruiksklaar. Een groeistofoplossing kan wel gemaakt worden met Rhizopon tabletten.

Voor nadere informatie over Rhizopon tabletten: Gebruiksaanwijzing Rhizopon tabletten

 

5. Zijn de Rhizopon producten in België toegelaten?

Ja, sinds juni 2018 zijn er weer een aantal producten toegelaten in België. Meer info.

6. Ik heb altijd Rhizopon B poeder gebruikt, maar kan het nergens meer kopen. En nu?

Rhizopon B poeder is niet meer toegelaten. Het alternatief is Rhizopon AA poeder. Voor de juiste keuze van het te gebruiken product verwijzen we naar de stektabel.  Bel of mail bij twijfel altijd met de Rhizopon Helpdesk.

7. Ik heb horen zeggen dat de Rhizopon producten niet meer zijn toegelaten. Is dat juist?

Nee, dat is niet juist. De Rhizopon AA en de Chryzo-producten zijn in Nederland toegelaten. In Nederland loopt de toelating tot 30-11-2015. Op de website van het CTGB kunt u de meest actuele informatie over de toelating controleren.  Website CTGB